Ei au nevoie de noi!



Asociaţia Caritabilă “Humanitas Inimă de la Inimă” din municipiul Caransebeş îşi propune în principal promovarea şi respectarea drepturilor copiilor, tinerilor şi persoanelor în vârstă precum şi a mamei sau instituţiei familiei.
Scopul asociaţiei este să cunoască cauzele, motivele şi problematica dezadaptării familiale şi sociale ale copiilor şi tinerilor precum şi să realizeze anumite programe privind prevenirea dezintegrării şi reinserţia familială, comunitară şi socială a copiilor şi tinerilor.

De asemenea, se doreşte şi sprijinirea bătrânilor defavorizaţi din municipiul Caransebeş cu diferite obiecte de uz casnic, mobilier, alimente şi aparatură electronică iar persoanele greu încercate de soartă, cu dizabilitaţi primesc diferite donaţii, inclusiv aparatură medicală.

Totodată, Asociaţia Caritabilă “Humanitas Inimă de la Inimă” se lupta şi pentru asigurarea unui sprijin material rapid şi eficient familiilor cu resurse materiale limitate, respectiv, familii cu mulţi copii sau familii cu venituri reduse. În consecinţă, asociaţia se străduie să ofere condiţii minime necesare menţinerii copiilor în familie si anume, ajutorul oferit acestora este materializat în alimente, articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, lenjerie, rechizite, obiecte de uz casnic şi electrice sau obiecte de mobilier.

Unele dintre cele mai îndrazneţe scopuri ar putea repezenta realizarea unor Centre sociale pentru copiii abandonaţi, de consiliere maternală, de spijinire pre- şi post-natală a mamei şi a copilului său, sau de Centre de plasament a copiilor abandonaţi.
Desfăşurarea acţiunilor asociaţiei sunt realizate în etape şi proiecte distincte, în mod individual sau prin colaborare cu instituţiile statului care coordoneaza, potrivit Legii, activitaţiile sociale, medicale, educative.

În concluzie, Asociaţia Caritabilă “Humanitas Inimă de la Inimă” doreşte în iniţiativele sale o cât mai strânsă colaborare de tip voluntar şi dezinteresat din partea tuturor persoanelor şi instantelor competente. În acest mod s-ar putea trece la rezolvarea unor probleme de ordin social şi economic ale persoanelor fizice prin activităţi şi programe de caritate, asistenţă socială şi economică în vederea acordării de sprijin financiar şi material persoanelor fizice şi familiilor aflate în nevoie precum şi persoanelor juridice cu care asociaţia colaborează.

Nu în ultimul rând, Asociaţia Caritabilă “Humanitas Inimă de la Inimă” Caransebeş stabileste şi dezvoltă relaţii cu asociaţii şi fundaţii umanitare din ţară şi străinătate care au acelasi scop şi obiect de activitate.
În fine, asociaţia acordă mediului înconjurator o deosebită atenţie. Astfel, se vrea iniţierea, dezvoltarea şi susţinerea de programe şi activităţi privind protecţia mediului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu